2 december 2021

Voordelen van technologie in de zorg

Amis computer on wheels

Veel verplegers en verpleegkundigen zijn dag en nacht aan het werk in het ziekenhuis. De technologische ontwikkelingen in de zorg kunnen een groot gedeelte van hun werk overnemen, maar is dat wel verstandig? We hebben de voordelen van de technologie in de zorg op een rij gezet!  

Ondersteuning  

Niet alleen patiënten in het ziekenhuis, maar ook veel ouderen hebben de zorg van familie, verpleegkundige en vrienden hard nodig. Dit legt veel druk op mantelzorgers en professionals. Technologie kan op verschillende manieren ondersteunen om het wonen en leven makkelijker te maken. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende zorgrobots beschikbaar. Een bijkomend voordeel van deze technologie is dat eenzaamheid wordt tegengegaan. Er is op die manier altijd iemand aanwezig! Ondersteuning van familie, vrienden of verpleegkundigen blijft daarnaast onmisbaar.  

Kwaliteit van de zorg 

Veel verpleegkundigen ervaren het gemak van de technologie in de zorg en zijn zich er bewust van dat de kwaliteit juist omhoog gaat! Het communiceren in teams blijft echter van belang, dus er zal altijd mensenwerk aan te pas komen. Het grootste voordeel is voornamelijk dat er enkele taken van zorgmedewerkers uit handen genomen kunnen worden. Op die manier hebben veel medewerkers meer ruimte om hun andere belangrijke taken op te pakken.   

De huidige markt  

Binnen de huidige markt hebben er al talloze ontwikkelingen plaatsgevonden. Er zijn verschillende mogelijkheden, maar nog niet alles is uitontwikkeld en dat zorgt voor onzekerheid. Veel mensen kennen de nieuwe technologieën nog niet en houden er daarom liever afstand van. Gelukkig zijn er veel experimenten waarbij je kunt ervaren hoe de technologie toegepast wordt en wat dit voor jezelf oplevert. Denk bijvoorbeeld aan Amis! Zij hebben de Amis computer on wheels geïntroduceerd waardoor patiënten sneller en gemakkelijker geholpen kunnen worden. Ze werken slimmer, professioneler en gemakkelijker met behulp van innovatie.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *