2 december 2021

Multifunctioneel betongaas nodig? Ga voor gegalvaniseerd gaas!

Gegalvaniseerd betongaas

Wanneer we het hebben over betongaas, dan bedoelen we daar in principe netten of matten mee die bedoeld zijn om beton mee te wapenen. Het wapenen van beton doe je vervolgens weer om een betonnen bouwwerk extra stevigheid mee te geven. De netten en matten waar we het over hadden zijn in principe gemaakt van stalen draden. De laatste jaren worden dergelijke objecten echter voor meer doeleinden ingezet dan ‘alleen’ voor het dienen als wapening voor beton. Als je een stuk betongaas nodig hebt voor een ander doeleinde dan wapening, dan is het in principe wel aan te raden voor gegalvaniseerd betongaas te gaan. Welke pluspunten gegalvaniseerd gaas heeft ten opzichte van regulier betongaas kun je lezen in de volgende alinea.

Gegalvaniseerd betongaas

Wat zijn de voordelen van betongaas dat is gegalvaniseerd?

In vergelijking met regulier gaas heeft gegalvaniseerd betongaas onder meer de volgende voordelen te bieden:

  • Gegalvaniseerd betongaas heeft over het algemeen een beter ogend uiterlijk. Natuurlijk is dit het gevolg van het galvaniseren. Door dit betere uiterlijk wordt het gaas ook aantrekkelijk om in te zetten voor andere toepassingen. Denk hierbij aan toepassingen waarbij het gaas ook daadwerkelijk voor iedereen zichtbaar wordt, zoals wanneer het dient als tuinafscheiding.
  • Gegalvaniseerd betongaas is zeer duurzaam. Het gaat dus lange tijd mee, bijvoorbeeld omdat het goed gestand is tegen onder meer roest, krassen en corrosie.
  • Betongaas dat is gegalvaniseerd heeft eigenschappen waarmee het uitstekend kan worden gebruikt in combinatie met elektrische installaties. Gegalvaniseerd gaas heeft namelijk goede kwaliteiten op het gebied van geleiding.
  • Als je je bedenkt hoe veel langer gegalvaniseerd betongaas mee kan gaan dan regulier betongaas en welke kanten je er allemaal mee op kunt is dit een relatief goedkoop product te noemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *