2 december 2021

Een heftruck is in veel bedrijven onmisbaar

Ieder bedrijf is weer anders en dus worden sommige machines voor andere zaken gebruikt. Heb je een magazijn waarin de materialen voor de handel hoog staan opgesteld in rekken dan heb je een andere heftruck nodig dan wanneer je vrachtwagens moet laden en lossen of rollen met kabel moet vervoeren. Een heftruck is dus vaak handig, maar niet iedere heftruck is handig voor iedere toepassing. Een groot verschil is er bijvoorbeeld te vinden tussen een elektrisch aangedreven exemplaar en een exemplaar op diesel. In je magazijn wil je natuurlijk dat de lucht fris blijft en dat het veilig werken is voor je medewerkers. Je kunt dan niet met een heftruck op diesel werken. Zo'n exemplaar op diesel is uitermate geschikt voor buitengebruik.

Een heftruck bestuur je niet zomaar even

Het is een beetje anders rijden op heftrucks dan in auto's en vrachtwagens. Zo zul je op heftrucks veelvuldig achteruit moeten rijden omdat je lading voor staat, op je lepels. En dat vergt flink wat oefening. Vroeger was het een kwestie van een paar uurtjes oefenen en dan ging het wel, maar tegenwoordig heb je toch echt een rijbewijs nodig om deze machinerie te mogen besturen. Het is voor iedereen die in een magazijn of op een bouwplaats werkt verstandig om daar even wat tijd aan te besteden. Vaak kun je na één dag cursus al op voor je rijbewijs.

Hoe zit het met duurzaamheid?

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om altijd maar te gaan voor nieuw. Maar of dat nu zo duurzaam is? Misschien ben je wel beter uit met een gebruikt exemplaar. Hier kun je nog vele jaren plezier van hebben. De heftrucks die online worden aangeboden zijn, over het algemeen, allemaal in goede conditie. Is dit niet het geval? Dan staat dat erbij. Het is bij alle machinerie in je bedrijf dat je regelmatig onderhoud laat uitvoeren. Dat is niet alleen belangrijk voor de gebruiksduur van de machines, het is ook uitermate belangrijk voor de veiligheid.

Zorg voor reserveonderdelen

Heb je een wat ouder exemplaar gekocht? Dan is het ook slim om direct te kijken naar reserveonderdelen en extra accessoires. Zo kun je bijvoorbeeld op een gemiddelde heftruck ook een spies plaatsen voor het afwikkelen van rollen kabels of kun je extra lange lepels gebruiken voor moeilijker te bereiken plaatsen. Het is dan natuurlijk wel van belang dat ook je contragewicht in orde is. Lees in de handleiding van de machine die jij wilt gaan kopen welke extra accessoires en onderdelen er te koop zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *