2 december 2021

De 4 grootste voordelen van een auto volgsysteem

Een auto volgsysteem is een GPS tracker die elk moment signalen de locatie van een voertuig uitzendt. Met dit systeem hebben planners in de logistieke sector de mogelijkheid om hun chauffeurs direct bij te sturen, mocht dat nodig zijn. Dit levert enkele grote voordelen op voor elk bedrijf. Dit zijn de 4 grootsten: 

  1. Real-time locatie 

Met behulp van een auto volgsysteem weten planners altijd exact waar de chauffeurs zich bevinden. Zo krijg je razendsnel een accuraat overzicht van alle voertuigen en assets. Waar bevinden ze zich? Zijn ze beschikbaar? Allemaal vragen waar je met behulp van het systeem razendsnel antwoord op hebt, wat weer bijdraagt aan een efficiënte en effectieve manier van werken.  

1) Betere productiviteit 

Ook voor de chauffeurs zelf biedt het auto volgsysteem veel voordelen. Zo helpt het systeem om altijd de meest gunstige route te kiezen, bijvoorbeeld in het geval van files. Zo is het altijd duidelijk wanneer een chauffeur op plaats van bestemming komt. Dit is fijn voor de chauffeur, maar ook voor de klanten. Het aantal overuren dat je personeel moet maken als gevolg van slecht geplande ritten of onverwachtse opstoppingen zal sterk afnemen. Productievere werknemers zijn vaak ook blije werknemers, wat dus ook de algemene sfeer ten goede komt.  

2) Rijgedrag verbeteren

Het auto volgsysteem maakt het ook mogelijk om op een veilige manier met de chauffeurs te communiceren tijdens de rit. Zo kun je als leidinggevenden altijd zien wie er misschien iets te hard op het gaspedaal drukt of wie er roekeloos rijdt. Met dit inzicht je je chauffeurs altijd waarschuwen of corrigeren. Dit is direct ook een mooie basis voor evaluatiegesprekken tussen leidinggevende en chauffeurs. Door de mogelijkheid om veilig te communiceren, hoeft er ook niet meer gebeld te worden door de chauffeurs. Ook dit draagt bij aan de veiligheid van de medewerkers.  

3) Kostenbesparend 

Een auto volgsysteem biedt ook de mogelijkheid om live informatie door te spelen over het brandstofgebruik van de voertuigen. Op basis van deze informatie kun je snel maatregelen nemen om het brandstofverbruik te verminderen. Dit kan zijn door de route van je chauffeur aan te passen wanneer je ziet dat er een opstopping aankomt, door aankomende ritten handig met elkaar te combineren of simpelweg door te constateren dat de banden van een voertuig moeten worden opgepompt. 

4) Diefstalbeveiliging 

De voertuigen die zijn voorzien van een auto volgsysteem kunnen onmogelijk gestolen worden. Ten minste, ze kunnen nog wel gestolen worden, maar de politie zal er snel van weten. Doordat je altijd kunt zien waar een voertuig zich bevindt, kun je dit in het geval van diefstal snel doorspelen aan de politie. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *